Gå till innehåll
Luleå Hamn
Certifieringsmärke
slogan

Småbåtshamn

Småbåtshamnen

Här hittar ni information om småbåtshamnen vid Luleå Hamn.

Höst i Strömören 2019

Det blir allt kallare och vi kommer snart att börja förbereda hamnen för vintern. Ni som fortfarande har båten i vattnet kan ligga kvar på flytbryggorna t o m v 44 (3:e november). Under vecka 44 & 45 kommer vi att genomföra vinterförberedelser och v 45 tar vi bort landgången ut till flytbryggorna.

Ni som fortfarande har båten i vattnet fr o m v 45 får ligga förtöjd mot den landfasta bryggan i mån av plats (bommarna kommer inte att finnas så då får man tex lägga akterankare i bassängen).

Båtplats: Luleå Hamn har en småbåtshamn med 68 st båtplatser i olika bredder
från 2 - 5 meter. Dessa är till för fritidshusägare på nordöstra Sandön att hyra.

Uppställingsplats: För er som har plats i småbåtshamnen erbjuder vi även att hyra en uppställningsplats för båt och tillhörande båtvagn. Platsen är endast avsedd för båt och båtvagn.

Parkering: Inom Strömörområdet finns även en särskild bilparkering för dig som båtplatsinnehavare, parkering där är gratis och ingår i din båtplatshyra. Parkeringen är endast till för personbilar.
Läs mer i nedanstående dokument

Inpassering: Strömörområdet är öppet mellan 06.00 - 17.00 vardagar, lördagar, söndagar och övriga helgdagar är området stängt. Läs om de villkor som gäller för inpassering här, länk.öppnas i nytt fönster

Avfallshantering: Molok finns i området för brännbart hushållsavfall. Övrigt avfall ansvarar avlämnaren själv för att det sorteras och lämnas till återvinningscentral. Läs mer i nedanstående dokument.

Kamerabevakning: Vi vill även göra er uppmärksam på att Luleå Hamns område är kamerabevakat. Läs mer här, länk.öppnas i nytt fönster


Om du är intresserad av att hyra en plats eller har några andra frågor kring dessa båtplatser, uppställningsplatser och parkering kan du maila lulea.hamn@portlulea.com.

Sidan uppdaterad 2019-10-15